Marina
Myymälä
Aurinkopaneeli

Yrityksen historia

Lomailijan mukavuutta lisäämässä

Salolaisen Areva Service Oy:n historia ulottuu aina vuoteen 1968, jolloin Lasse Areva perusti nimeään kantavan yrityksen. Lassen huoltoauto pysähtyi korjaamaan kodinkoneita ja tekemään muitakin korjaushommia - pikkuhiljaa myös mökkitalkkarin ominaisuudessa.

Kysyntä kasvoi ja sen myötä myös yritys. Lasse Areva Ky hankki omat toimitilat 1970-luvulla ja alkoi tarjota korjaus- ja rakennuspalveluiden myötä myös kaikenlaista muuta mökkiläisille tarpeellista. Aurinko oli hyvä sähkönlähde mökille tai veneeseen jo muutama vuosikymmen sitten, joten Lasse perehtyi aurinkosähköön ja -lämpöön ja alkoi tarjota aurinkoenergiapalveluita asiakkailleen jo vuonna 1978.

Samalla vuosikymmenellä matkailuautoilun suosio kasvoi kovasti, joten yritys ryhtyi palvelemaan karavaanareita: Areva alkoi huoltaa matkailuautoja ja tarjota niihin varaosia ja tarvikkeita. Valikoimaa täydennettiin vielä nestekaasulla, joten vietti lomailija aikaansa sitten mökillä, veneessä tai tien päällä, Arevalta löytyi mukavuutta lisääviä tarvikkeita ja palveluita.

Vapaa-ajan viettäjät arvostivat monipuolista varastoa ja hyvää palvelua, joten 1980-luvulla yritys laajeni entisestään ja hankki oman liikehuoneiston Salon keskustasta. Energiaratkaisuihin otettiin mukaan myös tuulivoima, jonka hyödyntäminen saaristossa oli varsin järkevää.

Uusi sukupolvi, uudet tuulet

Seuraava vuosikymmen olikin sitten muutosten aikaa. Yrityksen perustaja Lasse alkoi pikkuhiljaa siirtyä syrjään ja uusi sukupolvi astui remmiin. Vuonna 1993 Lassen lapset Anu ja Esa Areva perustivat Areva Service Oy:n, jolle kommandiittiyhtiön liiketoiminta siirrettiin - kiinteistöjen omistus jäi vanhaan yritykseen.

Mökkitalkkaroinnin ja kaikenlaisen nikkaroinnin lisäksi rakentamisosaamiselle saaristossa oli koko ajan enemmän kysyntää. Nuoret yrittäjät päättivätkin alkaa tarjota nimenomaan saaristorakentamispalveluita ja hankkivat siihenkin liittyen merikuljetuskaluston. Yhdeksänkymmentäluvun muihin muutoksiin kuului Caravan-huollon erottaminen omaksi yksikökseen.

Uusi vuosituhat alkoi jälleen uusissa merkeissä: yritykselle rakennettiin ikiomat tilat osoitteeseen Satamakatu 20. Matkailuautoihin liittyvät palvelut ja varusteet tekivät kauppansa, joten Arevat ottivat luontevan seuraavan askeleen: yritys alkoi myydä uusia matkailuajoneuvoja.

Saaristorakentamista ja energiaratkaisuja

Monenlaiset saaristoon ja veneilyyn liittyvät tarvikkeet ja palvelut olivat koko ajan suuremmassa roolissa yrityksen toiminnassa. Saaristorakentaminen oli ollut jo pitkään yksi yrityksen vankoista osaamisalueista, ja sen lisäksi muukin veneilyyn ja mökkeilyyn liittyvä toiminta oli haluttua. Uuden vuosituhannen ensimmäisellä vuosikymmenellä avattiinkin sitten Areva Marine  - veneilyn ja saaristolomailun keskus. Hiittisissä sijaitsevassa saaristopalvelukeskuksessa oli oman merikuljetuskaluston kotisataman lisäksi 27 laituripaikkaa, myymälä sekä veneiden talvisäilytyspalvelu tiloineen.

Kasvu ei pysähtynyt seuraavankaan vuosikymmenen alkaessa. Arevat hankkivat huoltoaseman, Neste Björkbodan kiinteistön ja huoltamotoiminnan ja varustelivat aseman myymälän palvelemaan entistä paremmin ohi kulkevia mökkimatkalaisia. Aseman katolle laitettiin uusinta teknologiaa edustavat aurinkopaneelit, omana maahantuontina, omalla osaamisella asennettuina.

Arevat olivat seuranneet aurinkoenergiateknologian kehitystä jo useamman vuosikymmenen. Areva Service oli tarjonnut aurinkosähköratkaisuja saaristoon ja muihin erityisiin kohteisiin jo pitkään. Teknologian edistyksen myötä aurinkoenergiaosaamisen kysyntä kasvoi hurjasti: eritoten Arevan kokemusta aurinkopaneelien asentamisesta kovien säiden armoilla oleviin saaristokohteisiin arvostettiin. Aurinkovoimalan kokoa rajoittavat nimittäin usein paneelien kiinnityshaasteet, joihin Areva on löytänyt ratkaisuja pitkän saaristorakentamiskokemuksensa ansiosta.

Areva Solar syntyy

Vuonna 2013 Arevan sisarukset arvioivat aurinkoenergiateknologian kehitystä ja kysyntää. Näköpiirissä oli alan eksponentiaalinen kasvu, joten he päättivät perustaa nimenomaan aurinkosähkö- ja -lämpöratkaisuihin erikoistuneen yrityksen, Areva Solarin. Kaikki aurinkoenergiaan liittyvä toiminta aina maahantuonnista asennukseen ja huoltoon keskitettiin uuteen yritykseen, jonka tavoitteena on olla alansa markkinajohtaja Suomessa.

Monimutkaisetkin aurinkoenergiakokonaisuudet hallitseva Areva Solar suunnitteli ja asensi Suomen suurimman aurinkovoimalan (322,56kWp) salolaisen Astrum-keskuksen katolle loppuvuonna 2013. Yritys tarjoaakin avaimet käteen -periaatteella toimivaa palvelua: Areva Solar kartoittaa aurinkoenergiatarpeen, auttaa lupien ja mahdollisten tukien hankkimisessa, sekä asentaa aurinkovoimalan ja liittää sen tarvittaessa sähköverkkoon.

Vahvuuksiin keskittyen eteenpäin

Vuosikymmenen lähestyessä puoliväliä Areva Service keskittyy vahvuuksiinsa. Areva Solar tarjoaa kokonaisvaltaisia aurinkoenergiaratkaisuja, Areva Service tuottaa ensisijaisesti hiukan haastavampia täyden palvelun rakentamiskokonaisuuksia.

 

Marina
Myymälä
Aurinkopaneeli