Aurinkopaneeli
Aurinkopaneeli
Aurinkopaneeli

SaloSolar Oy Aurinkopaneelitehdas

Aurinkopaneelitehdas SaloSolar Oy on aloittanut tuotannon toukokuussa. Tuotantokapasiteetti on tällä hetkellä yhdessä vuorossa 25 kW vuorokaudessa, mikä tarkoittaa noin 90-100 paneelia päivässä. Tehdas tuottaa pääsääntöisesti 1,6 neliömetrin kokoisia 265 W paneeleita. Koevaiheessa on testattu myös erikoisempien aurinkopaneelien, kuten kokonaan lasisten ja täysmustien paneelien tekemistä.

Tällä hetkellä tehdas työllistää 14 ihmistä. Tavoitteena on lähiaikoina päästä lisäämään tuotantokapasiteettia ottamalla käyttöön myös toinen laminointikone ja siirtymällä vuorotöihin. Pitkän aikavälin tavoitteena SaloSolar Oy:llä on myydä aurinkopaneelien lisäksi myös aurinkopaneelitehtaita.

SaloSolar on ensimmäinen suomalainen perusaurinkopaneeleita tuottava tehdas. Niitä ei ole suomessa tuotettu aiemmin, koska aasialaispaneelien hintatasoa on pidetty rajoittavana tekijänä kotimaan tuotannolle. Tällä tehtaalla pääsemme kuitenkin tuottamaan suomalaisia paneeleita hintaan, joka on kilpailukykyinen myös aasialaispaneelien kanssa. Areva Solar Oy toimii SaloSolar Oy:n myyntiyhtiönä.

Aurinkopaneeli
Aurinkopaneeli
Aurinkopaneeli